Verrukkelijk geprijsd

Brundlmayer Grau & Weissburgunder Spiegel

Brundlmayer Grau & Weissburgunder Spiegel

Wit
Oostenrijk 2015

€ 21,10 bij een totaalbestelling vanaf 6 flessen 

Smaakprofiel

Brundlmayer Grau en Weissburgunder Spiegel is briljant en helder in de kleur. In de geur brioche, noten, toast, specerijen, hooi en kruiden naast rijp exotisch fruit. Romig en zacht in de smaak met nuances van butterscotch. Vlezig, stevige structuur met zeer fijn geïntegreerde zuren en mineralen en goede vulling. Veel spanning en complexiteit met een zachte, minerale en lange afdronk.

Wijnboer

De wijngaarden liggen voornamelijk op terrassen en glooiende hellingen aan de oevers van de rivier Kamp (een zijrivier van de Donau). De bodem bestaat er voornamelijk uit karig primair gesteente met soms een bovenlaag van löss. Alle druiven worden gemiddeld gezien van midden september tot soms in november met de hand geplukt in kleine kisten van 10 kg. De wijnen worden koel (niet koud!) gefermenteerd. De zeer moderne kelder van Bründlmayer biedt alle mogelijkheden tot “modern wijnmaken”, maar hij streeft geen “high-tech” wijnen na. Na de fermentatie in staal, rijpen de wijnen in grote houten vaten van Oostenrijkse (Manhartsberger) eiken of acacia.

Spijs

Past heel goed bij het eten van de traditionele Oostenrijkse keuken als de Aziatische keuken, van de schnitzel tot aan het wokken. Deze wijn is een charmante  begeleider bij het eten, zonder dat ze overheerst. Ze versterkt zelfs de meeste ingrediënten. 

Serveren

Serveertemperatuur 8-10°C

Onderscheidingen

 

bestel online uw wijnen

bestel informatie