Verrukkelijk geprijsd

Dom. Cres Ricards Viognier IGP


Wit
Frankrijk 2016

€ 7,35 bij totaalbestelling vanaf 6 flessen

Smaakprofiel

De kleur van deze wijn is helder goud. Zeer elegante neus met tonen van droge vruchten, perzik, vanille en bloemige aroma’s. Op het palet rijk, fris en zacht met een lange afdronk met abrikozen en toast. Deze Cres Ricards wijn is gemaakt van 100% viognier.

Wijnboer

Tegenwoordig bezit Domein Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werkt samen met verschillende boeren waardoor ze nog eens 1312 hectare extra tot hun beschikking hebben. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala aan verschillende bodems in de Languedoc.

Esprit de Crès Ricards is gestart in 1960  in het dorpje Ceyras in een gebied wat bekend staat als Crès Ricards. 50 jaar later zijn de 28 hectare wijnstokken, gelegen aan de voet van de mont Baudile, overgenomen door Jean- Claude Mas. De mooie combinatie van rode klei aarde met leisteen en kiezelstenen zorgt er voor dat uit dit gebied zijdezachte wijnen met een intense smaak voortkomen. De druiven worden zeer zorgvuldig geselecteerd op het relatief lage gebied, wat van essentieel belang is voor de smaak. In 2012 heeft Jean-Claude Mas de wijnvelden uitgebreid naar 39 hectare. Deze Cres Ricards wijn is gemaakt van 100% Viognier druiven van gemiddeld 19 jaar oude wijnstokken.

Spijs

Deze wijn is heerlijk met zeevruchten en visgerechten, evenals witvlees, blauwe kaas, taarten en fruitdesserts.

Serveren

Serveertemperatuur 8-10°C

Onderscheidingen

Hamersma 8

bestel online uw wijnen

bestel informatie