Verrukkelijk geprijsd

Haute-Marin Cuvée

Wit
Frankrijk 2016

€ 7,45 bij totaalbestelling vanaf 6 flessen

Smaakprofiel

Een heerlijk aromatische en sappige witte wijn. Gascogne met de typisch verleidelijke geur van citrus en grapefruit evenals tonen van peer en perzik. Bovendien een wijn met een prettig licht alcoholgehalte van 11,5%; een buitengewoon plezierige doordrinker dus.

Wijnboer

Domaine de Ménard maakt heerlijke licht verteerbare wijnen tegen meer dan gunstige prijzen. Ze verbouwen voor het grootste gedeelte witte druiven zoals Colombard, Ugni Blanc, Sauvignon Blanc, Petit Manseng en Gros Manseng. De druiven staan aangeplant op verschillende bodems zoals bodems met klei en kalksteen voor de droge wijnen en diepe zanderige bodems voor de zoete en halfzoete wijnen.

Domaine de Ménard is in meer dan 90 jaar uitgegroeid van klein wijnbedrijf van zo’n 10 hectare tot een modern innovatief bedrijf met een wijngaardareaal van 120 hectare. Het is allemaal begonnen met een Zwitserse wijnhandelaar, Francois Morel, die zich in 1920 vestigde in de Gascogne. Elisabeth, momenteel eigenaresse en oenoloog, is de 4de generatie en zwaait de scepter samen met haar man Henry Prataviera.  Samen hebben ze het bedrijf enorm uitgebreid en zijn ze medeverantwoordelijk voor het steeds populairder wordende gebied Gascogne.

Spijs

Deze wijn past o.a. bij antipasti, aperitief, barbecue, gegrilde groenten, lichte visgerechten, maaltijdsalades, schaal- en schelpdieren en sushi.

Serveren

Serveertemperatuur 8-10°C

Onderscheidingen

bestel online uw wijnen

bestel informatie